Vatikan suhtus munka ettevaatlikult. 1910. aastal, pärast seda, kui isa Pio oma esimese missa pidas, olevat tema peopesadele, jalgadele ja kõhule tekkinud verised haavandid, mis päriselt ei paranenud kunagi. Arstid ei osanud nende tekkele seletust leida. Vatikan suhtus isa Piosse aga ülima ettevaatusega ning keelas tema avalikud esinemised aastateks.

Kuuldused tema imetegudest levisid katoliiklikes ringkondades üle ilma juba tema eluajal. Tema käest said tihti abi ka need tõbised, kes arstide hinnangul olid ravimatult haiged. Lisaks olevat isa Pio kurje vaime välja ajanud, tulevikku ennustanud ning mõtteid lugenud.

Vaatamata roomakatoliku kirikut vapustanud preestrite seksiskandaalidele, näib, et Vatikani populaarsus pole katoliiklaste hulgas kahanenud. Vatikani vaatlejad väidavad, et eile Rooma sõitnud ligi pool miljonit palverändurit näeb isa Pio ja tervisehädade käes vaevleva eaka paavst Johannes Paulus II vahel sügavat seost. Samas peab ka paavst ise oma eeskujuks just vagaduses elanud isa Piot.

Sajad tuhanded kogunesid vatikani. Lisaks Vatikanile oli eile piduehteis kogu Rooma. Vatikani lähistele kesklinna paigaldati üheksa hiigelekraani nende ligi 300 000 üritusest osa saada soovinu tarvis, kes Vatikani Püha Peetri väljakule ei mahtunud. Pidustuste võimsaks lõppakordiks kujunes aga eile õhtul kell kümme alanud nn püromeloodiline kontsert, kus Ludvig van Beethoveni suurteose ”Ood rõõmule” saatel lasti taevase suurejooneline tulevärk.

Samas oli kogu Rooma üle külvatud kõikvõimalike suveniiridega, alustades plastroosidest, mille südamesse on paigutatud isa Pio foto, lõpetades sõnaraamatutega, kus kõik pühame-hega seonduv info tähestiku järjekorras üles loetud. Ei puudunud ka roosikrantsid, naeratava Isa Pio pildiga pastapliiatsid ja tassid ning tema igas suuruses kujukesed.