"Male ja jalgpalli puhul on huvitav see, et malet mängin ma ise, jalgpallis olen tegev peamiselt funktsionäärina," ütleb Tarmak ise. Juba aastaid käib ta UEFA klubide võistlustel ja FIFA rahvuskoondiste mängudel ametliku delegaadina, kelle ülesandeks on tagada võistluste sujuv korraldus. Tarmak on delegaadiks olnud ka mitmel Champions Leaguei mängudel, viimati oli selleks 21. märtsil toimunud matsh Prahas kohaliku Sparta ja Barcelona vahel.

Mart Tarmak valdab peale eesti keele ka leedu, inglise, soome, vene, hispaania ja portugali keelt. Suudab lugeda ja ajab asjad ära ka läti ja saksa keeles. Just keelteoskus aitaski ta kümmekond aastat tagasi Eesti vutiliidu "välisministriks". Tarmaku ideeks oli ka enne 1998. aasta MM-i korraldada Tallinna Lauluväljakul nelja meeskonna (Argentiina, Venemaa, Jaapan, Eesti) turniir, millest siiski asja ei saanud. Asja sai aga üheksa aastat varem toimunud Balti ketist, mille algidee andja oli just tema. Ehkki otseste läbiviijatena kogusid tuntust hoopis teised poliitikud, võib just Balti kett olla Mart Tarmaku suurim teene Eesti riigile.

Mõõdukate erakonda kuuluv Tarmak möönab, et tegeleb tõesti paljude asjadega korraga: "Õigem oleks tegelda eri huvialadega paraja ja pideva intensiivsusega. Mina tegelen mõnel hetkel mingi asjaga rohkem, minu intensiivsused pole stabiilsed."

Samas räägib Tarmak muigelsui, kuidas väikeriigis peavadki andekad inimesed tegelema paljude asjadega ning lisab kohase legendi: "Islandil pidavat nii olema, et kontserdikülastaja märkab hämmastusega, kuidas laval esineb sama inimene, kes uksel pileteid kontrollis. Pärast kontserti hakkab sama inimene pudeleid koristama."

Indrek Schwede