Kohus karistas Tatjana Sidorovat poolteisekuulise ja Vladimir Logvinenkot ühekuulise arestiga, ütles BNS-ile Kohtla-Järve linnakohtu kohtunik Rafkat Minzatov.

Ühtlasi mõistis kohus Sidorovalt ja Logvinenkolt teise astme kuriteo eest välja 1400 krooni sundraha riigituludesse.

Minzatovi sõnul sundis Sidorovat asuma kuritegelikule teele tema raske materiaalne olukord. Samas ei nõustunud Sidorova ja Logvinenko paljastama, kelle mahitusel nad valimistel hääli ostsid.

"Poliitikast ei räägitud sellel protsessil mitte sõnakestki," rõhutas BNS-ile kohtunik Rafkat Minzatov.

Kohtla-Järve politseiuurija Inna Külaots on BNS-ile varem rääkinud, et Logvinenko ja Sidorova andsid inimestele kindla kandidaadi poolt hääletamise eest viina ja raha.

Kohtus kinnitasid Logvinenko ja Sidorova, et nad ei teadnud, et nende tegu on kriminaalkorras karistatav.

Vabariigi valimiskomisjon tühistas vahetult enne omavalitsuste valimisi mullu 17. oktoobril häälteostmise tõttu Kohtla-Järve kolmanda ja 13. valimisjaoskonna eelhääletuse tulemused.

Väidetavalt toodi jaoskondadesse peamiselt asotsiaalse välimusega inimesi, kellel oli passi vahel silt kindla kandidaadi numbriga ning kes pärast hääletamist said 50 krooni või pool liitrit viina.

Häälte ostmist tunnistasid ka valimiskomisjoni töötajad, kelle sõnul nõudis mõni valija pärast kabiinist väljumist, et jaoskonna töötajad talle maksaksid, kuna niimoodi oli lubatud.