Ummikumaks kehtib ainult Stockholmi registreeritud autodele. Maksu alla lähevad ainult argipäevad. Laupäeval ja pühapäeval, riigipühadel ning terve juulikuu jooksul maksu ei nõuta. Ka argipäeviti ei puuduta maks tervet ööpäeva: kesklinna sisse- ja väljasõitmise eest tuleb maksta kella poole seitsmest hommikul kuni poole seitsmeni õhtul. Ummikumaksu suurus sõltub kellaajast ja summa on kas 10, 15 või 20 Rootsi krooni.

Maksu maksmine käib interneti teel. Tollipunkti kaamerad fikseerivad kesklinna sõitnud auto numbri ja Rootsi teedeameti Vägverketi kodulehel avatakse auto omanikule konto, kuhu tema kesklinna sisse ja sealt välja sõidud kirja pannakse. Autoomanik saab sealt oma sõitude arvu ja summat vaadata ning siis maksta. Vägverket nõuab, et autoomanik maksaks oma sõitude eest summa ära 14 päeva jooksul pärast iga sisse-või väljasõitu. Mugavuse mõttes saab autoomanik teha ummikumaksu tasumiseks ka otsekorralduse.

Ummikumaksu katsetati Stockholmis eelmisel aastal ning pärast prooviperioodi korraldati möödunud sügisel rahvahääletus, millest selgus, et stockholmlased on maksu poolt, kirjutab Dagens Nyheter. 

Katseperioodi ajal kasvas Rootsis ühistranspordi kasutamine 5% võrra ning seda peamiselt just Stockholmis.

Ummikumaksu kehtestamist plaanib ka Rootsi lõunapoolseim maakond Skåne ja selle keskus Malmö, kuna lõunaranniku sadamatest suundub sisemaale 70% Rootsi raskeveokitest.