"Tänavad on üleujutatud politseinikest, keda väidetavalt toodi lisaks olemasolevale kaadrile juurde 2000. Tänavatele on toodud betoonist barjäärid. Üks selline betoonist plokk kaalub 2,7 tonni ja sellistega on piiratud kogu Stockholmi südalinn. Liikluses on juba praegu suured seisakuid ja nagu hoiatab Rootsi politsei, läheb asi üha hullemaks," räägib fotograaf Putting.

Liiklus suletakse Stockholmis homme täielikult nii maal, merel kui ka õhus. Ehk siis, mitte midagi ei tohi liikuda sel ajal, kui president Obama oma kolonniga linna sõidab.

Aftonbladeti andmetel on kohal ka USA armee ründehelikopterid, liikuv haigla ja kõik muu vajalik, et tagada presidendi turvalisus. Kolonni liikumise ajal käivitatakse nn jammerid, ehk siis kogu raadioside ja mobiilside kaotatakse.

Rootsi politsei on Obama visiidi ajaks andnud loa ligi 10 erineva miitingu-protestiaktsiooni korraldamiseks, vahendab Dagens Nyheter. Kolmapäeva keskpäeval algab Mynttorgi platsil näiteks Quantanamo-teemaline protestiaktsioon, kuhu olevat ehitatud ka erinevaid puure. Kell 17 algab homme veidi kaugemal jälgimisvastane (nö Suure Venna vastane) meeleavaldus. USA-saatkond on andnud oma kodanikele hoiatuse hoiduda rahvakogunemistest.

Lisaks liikluskorralduslikele ja teatud määral vabat liikumist takistavatele asjaoludele ei tööta homme ka Rootsi välisministeerium, sest töötajad lihtsat ei pääse tööle, mille tõttu anti neile vaba päev.  ja sestap ongi vaba päev antud. Inimestel soovitatakse piirkonnast hoiduda ja mootorsõidukitega üldse mitte kohale tulla.

Politseikontrollid alustavad tööd teisipäeval umbes kella 15 paiku, kui suletakse Grand Hoteli ümbrus. Grand Hotel on ka koht, kus peatub enamus eriteenistuse töötajaid.

Kohalikele äridele ei tee visiit just meelehead. Putting rääkis põgusalt Grand Hoteli ette jääva paadiäris töötava Pernillaga, kes ütles, et nende jaoks on see probleem, kuna paadid ei saa sõita kuni 5.septembrini. "Aga need suunatakse ümber teise kanalisse ja pole hullu," naeris ta.

Puttingu sõnul jäi diplomaatilise korpuse inimesega suheldes kõlama mõte, neutraalse riigi kaks tippjuhti, välisminister Carl Bildt ja peaminister Frederik Reinfeld, on üsna avalikult väljendanud poolehoidu USA poolt Süüria sõtta sekkumise teemal. Kusjuures Rootsi press kajastab teemat väga valusalt, ütles Putting.

Vaata videot liiklusest Stockholmis!