„Uue parkimistasu määrusesse oleme planeerinud elanike parkimistsoonide korrigeerimise, mille puhul on elanikul võimalus senisest oluliselt suuremal alal parkida. Muudatusena kaalume ka elaniku soodusparkimise loa taotlemisel lühendada rahvastikuregistri järgset sissekirjutuse aega. Kuna tegemist on maksumäärusega, siis see võetakse vastu koos linna eelarvega,” selgitas Tallinna transpordiameti arenguosakonna peaspetsialist Liivar Luts. Ta lisas, et uus parkimistasu määrus on menetluses ja võetakse vastu hiljemalt selle aasta lõpus.

Soodustust kuritarvitati

Näiteks Tartus hakkab 20-protsendiline parkimissoodustus kehtima kohe pärast seda, kui rahvastikuregistrisse kantakse elukohana tasulises parkimisalas paikneva eluruumi aadress.

Ajalise piiranguga rahvastikujärgse sissekirjutuse nõue kehtib Lutsu sõnul Tallinnas põhjusel, et elaniku parkimissoodustust ei kasutatud sihipäraselt. „Ühel päeval kirjutati Tallinna elanikuks ja taotleti elaniku luba ning pärast soodustuse saamist kirjutati uuesti Tallinnast välja,” märkis ta.

Lutsu sõnul võivad need kesklinna elanikud, kes aasta jagu oodata ei malda, kasutada võimalust parkida oma auto väljaspool tasulist parkimisala või eramaal ning sõita ühissõidukitega. „Linnatänav ei ole mõeldud sõidukite pikaajaliseks garažeerimiseks,” lisas Luts.TäpsustusLaupäeval Eesti Päevalehes ilmunud artiklis „2011. aastal väljastatud ID-kaardid tuleb uuesti teha” oli viga. Nimelt ei tule möödunud aastal väljastatud ID-kaarte, mida on ka elektroonselt kasutatud, välja vahetada, vaid politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindussaali uuendamisele viia. Teenindussaalis uuendatakse kaardi elektroonilist osa ja väljastatakse uued PIN-koodid, mis ei peaks aega võtma rohkem kui viis kuni kümme minutit, kinnitas PPA. Uut kaarti seega teha pole vaja. Vabandust!