Nõmme linnaosavanema Hanno Pevkuri sõnul on Pääsküla raamatukogu uus hoone sellel sajandil esimene spetsiaalselt raamatukogu tarvis projekteeritud ja ehitatud hoone Tallinnas.

“Uue raamatukogu ehituse kogumaksumuseks koos sisustusega on kavandatud ca kaheksa miljonit krooni, kusjuures ehitustööde esimene etapp, mille maksumus on 4,3 miljonit krooni, peaks valmima selle aasta jõuludeks. Lõplikult saab uus raamatukogu valmis järgmisel aastal ja peaks külalisi hakkama vastu võtma hiljemalt sügisest,” lisas ta.

Pääsküla uus raamatukogu ehitatakse Pääsküla keskuseks kujuneva Pärnu mnt ja Suvila tänava ristmiku piirkonda, mitte kaugele Pääsküla jaamast.

Pääsküla raamatukogu tuleb kahekorruseline, eenduva teise korrusega. Esimesele korrusele tuleb klienditeenindus ja lugemissaal koos interneti kasutamise võimalusega ning teisele korrusele tuleb raamatutehoidla.

Hoone põhjapoolne külg, ehk Hiiu poole jääv osa on projekteeritud klaasist, tänavapoolne osa ning Pääsküla poolne külg tuleb aga naturaalsest puidust. Hoonesse pääseb hõlpsalt ka ratastooliga.

Praegu tegutseb ligi 2000 lugejat teenindav Pääsküla raamatukogu eraomanikule kuuluva kortermaja remontivajavates ruumides.