Neljapäeval kohtubki sihtasutuse nõukogu Eesti olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seli ja peasekretäri Siim Suklesega ning Port kinnitas, et kavas on laiem arutelu kõigi Veerpalu juhtumit puudutavate üksikasjade kohta. „Meil on korraline koosolek, kuid kuna Andrus Veerpalu juhtumi ümber olnud erinevaid aspekte pole me üheskoos jõudnud arutada, on nüüd selleks võimalus. Lisaks kavatseme arutada koostööd ja arendada dialoogi ka EOK esindajatega,” rääkis Port.

Protsess tuleb lõpuni viia

Suusasangar Andrus Veerpalu dopingujuhtum sai lahenduse märtsi lõpus, kui spordiarbitraaž otsustas tema karistuse tühistada, märkides, et WADA dopinguproovile sätestatud piirmäärade õigsus polnud tõendatud.

Port ütles pärast kohtuotsust Eesti Päevalehele antud intervjuus, et nii WADA kui ka Rahvusvaheline suusaliit (FIS) olid jälginud Veerpalu kasvuhormooni näitusid pikemat aega ja leidnud ka varasemast selliseid, mis olid kahtlased. Port nentis toona, et WADA koodeks kohustab selliste juhtumite ilmsiks tulles protsessi lõpuni viima, ja lisas, et Eesti Antidoping võib paluda ise WADA-l Veerpalu varasemad proovid üle kontrollida, et õiglus oleks ikkagi must valgel kirjas.

„Ja juhul, kui Veerpalu on tõesti aus ning kõik on korras, siis see oleks meiepoolne samm, mis aitaks tema nime puhtaks teha. Loomulikult on võimalik varasemate proovide avamise soovi tõlgendada hoopis teistpidi. Aga ma ütlen veel kord, meie roll on puhast sporti hoida, meil ei ole mitte mingisugust agendat ajada,” märkis Port toonases intervjuus.