Jah, sellest nädalast puhkan ega mõtle spordile. Olen mõelnud vaid seda, mida edasi teha. Tahan sügisest kindlasti minna tagasi ülikooli – eelmisel aastal sain küll TTÜ-sse sisse, aga loobusin õppimisest, sest seadsin spordi elus esikohale. Nüüd tahan uuesti minna TTÜ-sse majandust tudeerima. Tuleb hakata ka õppima!

•• Aga mis saab spordist?

Ma pole öelnud, et lõpetan spordiga. Teen kindlasti edasi. Aga olen juba 95 protsenti kindel, et kahevõistlejana ma ei jätka! Ei näe endal kahevõistlejana tulevikku, sest tänapäeval pole kahevõistluses vahet, kui hea hüppaja sa oled. Seal algab võistlus alles suusarajal. Ainult väga heade hüpetega, mis on minu trumbiks, pole kahevõistluses kuhugi kõrgele pürgida võimalik. Kunagi oli, aga nüüd paraku mitte…

Eelmisel aastal mõtlesin, et proovin, kui heaks suudan oma suusapoole tänavuse hooajaga saada. Kõik nägid väga hästi, et sellest ei tulnud midagi välja. Mul tuleb endale tunnistada, et muutusin suusatamises lõppeva hooajaga isegi kehvemaks kui varem! See väide pole laest võetud – olen analüüsinud sõiduaegu nii eelmisel kui ka tänavusel hooajal.

Kui lähed minu eas aastaga suusatamises viletsamaks, siis ei näe väga mõtet edasi teha. Võin teha ju enda kohta maksimaalselt hea hüppe, aga kõrget män­gu sellega kahevõistluses ei mängi. Vajaksin võimsamat moo­torit ja vastupidavamaid lihaseid, et suusatamist järele aidata, aga looduse vastu ei saa! Olgem ausad – ma pole tüüp, kes oleks valmis kaks aastat ilma tulemust nägemata rügama suusatrennides nagu hullumeelne.

•• Kelle juhendamisel sa pärast puhkust suusahüppajana karjääri jätkad?

Treenereid ma ei vaheta! Jätkan kindlasti Petter Kukkoneni ja Risto Pirttimäki juhendamisel. Viimane on raudselt maailma parim tehnikatreener.

•• Kuidas suhtub su alavahetusse Kukkonen, kes jätkab ilmselt Eesti kahevõistlejate koondise peatreenerina?

Petter arvas, et hüpetes on mul tõesti võib-olla rohkem potentsiaali maailma tippu jõuda kui kahevõistluses.

•• Millega puhkust sisustad?

Püüan kuidagi kaalu alla võtta, sest suusahüppajana peaksin olema seitse kilo kergem kui praegu. Kaalun 71 kilo, seega on tarvis veel kõvasti tööd teha (naerab). Alguses katsun omade vahenditega hakkama saada, näiteks toidusedeli jälgimisega. Kui need ei aita, tuleb otsida teistsugust abi.