Veganite propagandatöö foorumites meenutab paljuski usuhullude tegutsemismudelit – oma põhimõtete õigustamiseks minnakse kohati päris jaburate „alternatiivsete” tervishoiualaste teooriateni. Üks asjahuviline kirjutas näiteks, et loodab vegan elustiili jälgides sellele, et hambaaukude teke lõppeb ning mängib isegi mõttega, et ka juba tekkinud augud paranevad kui piimajoomine lõpetada.

„Kui vanemad või sugulased, kes on lapsele autoriteedid, annavad signaale, et kas siis veganlus või saledus või midagi muud, on neile oluline ja seavad endale ise selliseid standardeid, siis see jõuab lapseni ka,” nentis Päevalehele psühholoog Hanna Paal, kes oma magistritöös uuris Eesti koolilaste häirunud toitumiskäitumist.

Eesti veganite seltsi eestvedaja Minna Toots kinnitas, et veganite selts ei tunnusta säärast radikalismi. „See on nõme, et selliseid äärmuslasi on olemas, kelle eesmärk on võimalikult paljusid inimesi veganiseerida. See aga ei tähenda, et kõik veganid oleksid sellised,” ütles ta.

Hea lugeja! Kuidas sulle tundub mõte igasuguse loomse toidu söömise lõpetamisest? Kas see on normaalne, et vanemad keelavad oma lastel liha ja munade tarbimise? Kirjuta oma teemaga seonduvad mõtted selle loo kommentaariumisse või aadressile online@epl.ee!