Täna õhtuks oodatakse Tartusse Reformierakonna sealse kontori ette sadu inimesi. Kella 10 seisuga oli ürituse Facebooki lehel end osalejaks märkinud üle 400 inimese. Valeliku poliitika vastu meelt avaldada soovivad tallinlased peavad ootama laupäevani, mil liikumine on lubanud korraldada meeleavalduse ka pealinnas.

Ühenduse „Aitab valelikust poliitikast“ tuumik koondab endas ühiskondlikult aktiivseid inimesi, kellel on mure Eesti poliitmaastiku pärast. Nende ettevõtmise toetuseks on välja astunud ka näiteks Rein Raud.

See ei ole üllatav, et säärase ettevõtmise on ellu kutsunud vaimuärksam seltskond, kuid kas igapäevamuredest ja –rõõmudest koormatud „laiemad massid“ peavad päevapoliitikat millekski selliseks, et tänavale meelt avaldama tulla? Ironiseerides: igaüks teab ju niigi, et poliitikud ongi pätid, mida siin ikka meelt avaldada, parem tegeleda oma asjadega.

Kui liikumine laiemapõhjalist toetust ühiskonnas ei saavuta, siis võib arvata, et nende sõna ei jõua suurparteideni või täpsemalt muututakse karavani peale haukuvateks koerteks.

Tähelepanuväärne on nende meeleavalduste taustal ka see, et mitte kunagi varem taasiseseisvuse jooksul pole Eestis olnud nii palju neid inimesi, kellel puudub parteiline eelistus (Andrus Saar "Valekaartidega mäng poliitikas" 13.11.2012 Eesti Päevaleht). Seda võib mõista kui rahva üha suurenevat pettumust erakondades.

Hea lugeja! Kas sina plaanid minna ausama poliitika nimel meelt avaldama? Kui palju peaks inimesi kokku saama, et sõnum jõuaks parteidele kohale? Kas usud, et meeleavaldustega on võimalik poliitikat muuta?

Kõik teemakohased mõtted on oodatud aadressile online@epl.ee ja selle loo kommentaariumisse!