Eks see kindlasti avaldab mõju. Vanalinn on niikuinii liikumas üheülbastumise suunas. Kuigi viimasel ajal on Vanalinna Selts hakanud võitlema selle nimel, et piirkond oleks ka elukeskkonnana meeldiv ja hubane. See, et ministeeriumid vanalinnas on, on väga hea, sest see rikastab linnakeskkonda.

Teisalt on tervitatav tendents, et tihendadakse linna. Positiivne on see, et uut ministeeriumide hoonet ei planeerita kuskile linnast välja põllule, mis tooks kaasa inimeste pendeldamise linna ja valitsusasutuste vahel.

-Kas saab öelda, et vanalinn on linlastest kaugenemas?

See kõlab populistlikult, kuid saab nii öelda küll. Vanalinn otsib oma kohta. See on mingis mõttes lõppematu teema, millest räägitakse kogu aeg ning tundub, et asi läheb justkui hullemaks. Aga mida siis teha? Need lahendused ei peitu suurtes investeeringutes, vaid väga väikestes sammudes, kuidas mõtteviisi muuta. Meie, kohalikud elanikud ja Eesti siseturistid, tahame ka, et meil oleks vanalinnas midagi teha, ilma et peaksime end sealjuures vaeseks maksma.

-Teatud kogus riigiasutusi ja kontorihooneid teeb seega vanalinnale ainult head?

Kindlasti. See toob vanalinna ka kohalikud. Vanalinn on kõikide eestlaste oma, kõik tunnevad, et tegemist on hästi keskse kohaga kas meelelahutuslikust või asjaajamise aspektist.

Ei oska kommenteerida, kas ministeeriumidel on suur ruumipuudus või mingi muu probleem, et kolimisplaane peetakse, kuid fakt on see, et vanalinna mitmekesisuse osas on tegemist kindlasti halva tendentsiga.

-Kui suur on oht, et vanalinna jäävad matrjoška- ja merevaigu poed ning linlased jäävad seal pigem külalisteks?

Asi ongi juba enam-vähem niimoodi. Seega ohust ei saa siinkohal rääkida. Küsimus on selles, et kuidas seda suhtumist muuta. Vanalinna kohalikud elanikud nõuvad ehk samuti liiga äärmuslikult, et tegemist oleks ainult elukeskkonnaga. Eks tõde ole seal vahepeal. Suur probleem on linnaesindajates, kes ei taipa, et linnavalitsuse ülesanne on ka mitmekesist äritegevust soosida.

Ja eks turistid tahvad ka näha kohalikku elu ja elanikke, mitte ainult matrjoškamüüjaid.