Nestori arvates ei leiaks sotsid ja Vene Erakond selles asjas sellisel kujul ühist keelt. „Ma ei ole ka päris kindel, mida Tšerepanov mõtles. Lugesin seda intervjuud ja see annab tunnistust sellest, et inimeste meediasuhtluse kogemus on ikka väga väike ja ei saa aru, et mõtteid võiks selgemini välja öelda, et ei tekiks võimalust nende erinevaks tõlgendamiseks,” lisas Nestor.

Ka sotside juht Sven Mikser ütles, et erakond taunib endiselt Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt.

„SDE on alati olnud ja on ka edaspidi seisukohal, et Eesti okupeeriti Nõukogude Liidu poolt ja et Eesti okupeerimine ja liidendamine oli Stalini ja Hitleri omavahelise pakti otsene tagajärg,” vahendas sotside pressiesindaja USA-s välislähetuses viibiva Mikseri sõnu.

„Samuti oleme alati pidanud vajalikuks kommunistliku režiimi kuritegude ühemõttelist hukkamõistmist. Õiguslik vastutus kordasaadetud kuritegude eest on individuaalne, kollektiivne moraalne vastutus ei ole aga rahvuspõhine, seda peavad sõltumata rahvusest ja emakeelest kandma eelkõige need, kes oma tegevusega aitasid kaasa okupeeriva võimu ja seda juhtinud kommunistliku partei kuritegudele,” ütles Mikser.