Tänavu teises kvartalis langes reaalpalk eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes ühe protsendi. Keskmine brutotunnipalk oli käesoleva aasta teises kvartalis 5,08 eurot ja see tõusis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 4,8 protsenti.

Brutokuupalk tõusis viiendat kvartalit järjest. Võrreldes brutokuupalkasid 2008. aasta II kvartaliga, siis ainult kaheksal tegevusalal on tegevusala keskmine brutokuupalk saavutanud toonase taseme.

Üheteistkümnel tegevusalal on endiselt tegevusala keskmise brutokuupalga tase madalam kui 2008. aastal.

Keskmine brutokuupalk ja brutotunnipalk tõusis eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes kõige enam kinnisvaraalases tegevuses (vastavalt 11,8% ja 13,7%) ning langes kõige enam muudes teenindavates tegevustes (vastavalt 4,2% ja 6,9%).

Keskmine brutopalk oli aprillis 801 eurot, mais 860 eurot ja juunis 913 eurot.

Palgastatistika uuringu alusel oli juuni lõpu seisuga töötajaid 2,8 protsenti rohkem kui 2010. aasta samal ajal.

Statistikaamet korraldab palgastatistika uuringut rahvusvahelise metoodika alusel 1992. aastast. 2011. aastal on valimis 11 277 ettevõtet, asutust ja organisatsiooni. Avaldatud keskmised brutokuupalgad on taandatud täistööajaga töötajale, et oleks võimalik võrrelda palku tööaja pikkusest olenemata.

Kuupalga arvestamise alus on tasu tegelikult töötatud aja ja mittetöötatud aja eest. Tunnipalgas tasu mittetöötatud aja eest (puhkusetasu, hüvitised jm) ei kajastu. Lühiajastatistikas mõõdetakse keskmist brutopalka kui tööjõukulu komponenti. Tööjõukulu hõlmab brutopalka ning tööandja sotsiaalmakseid, -hüvitisi ja -toetusi palgatöötajatele.