Neil kahel õhtul on rahvusteatris kavas gioachino rossini avamäng ooperile „La Scala di Seta", Maurice Raveli „Hispaania Rapsoodia ning Sergei Prokofjevi kantaat „Aleksander Nevski", kus ainsa solistina laulab koos koori ja orkestriga Monika-Evelin Liiv. Prokofjevi kantaadis teeb kaasa Coro Sinfónica Nacional. Sama kava esitatakse rahvuslikus muusikakeskuses kahel korral, reedel ja pühapäeval. Monika-Evelin Liiv esineb Costa Ricas esmakordselt.

Tõrvast pärit Monika-Evelin Liiv on õppinud Tallinna muusikakoolis, Vilniuses ja Tallinnas, kus lõpetas EMTA 2007. aastal Mati Palmi klassis. Täiendanud end mitmete nimekate lauljate meistriklassides. Rahvusvahelist tuntust kogus Monika-Evelin Liiv aastatel 2007-2009 Londonis, osaledes kuningliku ooperi juures tegutsevas Jette Parker Young Artists Programme'is, kuhu ta valiti 800 kandidaadi hulgast. Samaviisi õppis selles stuudios aastatel 2009-2011 Eesti noor lauljatar Kai Rüütel. Noored solistid said õppekava raames osaleda etendustes ka kuningliku teatri suurel laval.

2009. aastal Londoni kuninglikus ooperis toimunud etendused, kus Monika-Evelin Liiv tegi kaasa Alban Bergi „Lulus" ja Giuseppe Verdi „La Traviatas", on tänavu ilmunud ka DVD-dena.

Varlos Spierer on sündinud Stockholmis 1963 ja kasvas üles Berliinis. 1987. aastal võitis ta esikoha Leonard Bernsteini konkursil Schleswig-Holsteini festivalil. Ta on juhatanud mainekate teatrimajade ja orkestrite kõrval ka rahvusooperis Estonia ning Saaremaa ooperipäevadel. Spierer tegutseb praegu Saksamaal Giesseni teatri muusikadirektorina.