Oht, et maja ehitatakse kuskile mujale, on tema hinnangul olemas ning võib kahtlustada kellegi ärihuvide mängus olekut ning soovi krunt endale saada.

„Kunstil ja kunstiharidusel on Eesti kultuurielus väga tähtis roll. Kui see niigi marginaliseeritud valdkond füüsilisest ruumist ka välja tõrjutakse, siis on see pikemas perspektiivis väga halb märk kogu riigi jaoks,” rääkis Norman.

Kunstiakadeemia laiali saatmine ning õpetavate erialade jagamine teiste Tallinna ülikoolide vahel ei tohiks aga Normani sõnul mingil juhul kõne alla tulla.

Koolimaja paiknemine kesklinnas muudaks piirkonda tema hinnangul elavamaks ning inimlikumaks, mis tähendab, et EKA hoone rolli avalikus ruumis ei tohiks samuti alahinnata.

„Vanas majas oli galerii osa, mis oli avatud kõigile. Algajatele kunstnikele oli see väga hea võimalus oma loomingu laiemale avalikkusele tutvustamiseks. Uuel majal peaks ka olema see funktsioon,” arvas Norman.

„EKA hoone peaks tulema kesklinna, sest kui kool mujale kolib, siis on oht, et valdkond pole enam nii nähtaval kohal ja kunstiharidus marginaliseerub veelgi,” jätkas ta.