Osaleb usinalt kursustel

ETV “Laulukarussellil” neljanda koha saavutanud tütarlaps on laulnud peaosa kolmes muusikalis, rääkimata lugematutest projektidest ning hääleseadja ametist tütarlastekoori Elise juures. “Tahan lihtsalt laulda!” kilkab Kristi.

Kahel korral saatesse “Kaks takti ette” pääsemist üritanud neiu võtab laulmist tõsiselt: juba kolm aastat käib ta Otsa-koolis Leelo Talviku juures hääleseades, samuti on ta osalenud Ain Angeri õpetaja Matti Pelo meistrikursusel.

Pole siis imestada, kui 725 õpilasega kooli paarist tuhandest taotlejast just Kristi välja valiti. “Olen ise selle üle väga-väga õnnelik,” kinnitab neiu.

Kristi valis AMDA välja see-tõttu, et selle kooli programm tundus sobivaim. “Sellega on naljakas seik ka. Neeme Järvi meistrikursuse lõpetamise järel sõitsin Pärnust Tallinna kahe kursusel osalenud Ameerika dirigendiga.

Võtsin südame rindu ja küsisin neilt, et kas see kool, kuhu ma just sisse sain, on ka hea,” meenutab Kristi, kuidas dirigendid avaldasid talle tunnustust mainekasse kooli pääsemise eest.

Sisseastumine seisnes rohkes paberimajanduses, mis tuli saata teisele poole ookeani koos laulu ja monoloogi sisaldava videokassetiga.

Otsib toetajaid

“Seda tuleb küll öelda, et ega sisseastumine odav lõbu pole, paari tuhande kroonise väljaminekuga tuleb kindlasti arvestada,” hoiatab Kristi, et juba taotluse läbivaatamise eest küsib kool 50 dollarit (ligi 700 krooni), rääkimata saatmise ja materjalide ettevalmistamise kuludest. Tütarlaps tunnistab, et ettevõtmisest loobumise mõte käis peast läbi rohkem kui korra.

Nähtud vaev võib osutuda aga asjatuks, kui Kristi enne USA-sse sõitu 18 000 dollari suurust aasta õppemaksu tasuda ei suuda. Lisanduvad veel elamiskulud. 3000-dollariline kooli määratud stipendium katab vaid murdosa vajalikust summast.

“Kui ma seni toimetasin kõike üksi, siis raha kokku saamiseks lihtsalt napib teadmisi,” tunnistab Kristi, kes on kulutanud stipendiumifondide uksi ja ummistanud meilipostkaste siin- ja sealpool Eesti piiri. Seni edutult.