„Seega on sellised mängud nagu Age of Empires, Counter-Strike, nardi (Backgammon) ja male praegusest alates illegaalsed,“ lisas Chris.

Seaduse järgi on keelatud kõik „elektrilised, elektromehaanilised ja elektroonilised“ mänguvahendid, sealhulgas ka arvutimängud ja konsoolid nagu X-Box ja Playstation, kirjutab netikohvikute liit oma kodulehel. „See kehtib ka netikohvikutele, mis ei tohi enam pakkuda oma klientidele mängimise võimalust, ning Kreeka netikohvikud on juba alustanud uste sulgemist,“ kirjutas liit.

Seaduse järgi on elektrilised mängud need, mis sõltuvad elektrilistest mehhanismidest. Elektromehhaanilised mängud on need, mis sõltuvad elektrilistest mehhanismidest ja mida kasutatakse lihaste jõul. Elektroonilised mängud on aga seaduse järgi need, mis sõltuvad nii elektrilistest-elektroonilistest mehhanismidest kui tarkvarast.

Elektrilised, elektroonilised ja elektromehaanilised mängud on keelatud avalikes kohtades nagu hotellid, kohvikud ja igas teises avalikus kohas ning erakasutuses, ütleb seadus.

Netikohvikute kohta märgib seadus, et internetikohvik ei tohi lasta oma klientidel kasutada arvuteid mängimiseks. „Internetikohvikuna toimimiseks on vajalik spetsiaalne luba, mida saab taotleda linna- või maakonnavalitsuselt, kus kohvik asub.“

Politsei on Kreekas vahistanud juba kaks seaduse rikkujat, keda ootab liidu andmetel ees 150 000 eurone rahatrahv ja kolme- kuni kaheteistkuune vanglakaristus.

Netikohvikute liit seadis sisse ka lehekülje, kus saab anda oma hääle selle seaduse vastu, see asub siin: http://www.netcafe.gr/protest/protest.php?lang=english.

Kõik suuremad mängudest kirjutavad netisaidid on täis uudist arvutimängude keelamise kohta Kreekas ning paljud kommentaatorid-mängijad nimetavad otsust idiootlikuks. „Kas on parem, kui 12-14aastased lapsed vaataksid internetist pornopilte mängude mängimise asemel?,“ küsib üks gameland.gr saidi kommentaator.

Kreeka parlamendis ja valitsuses on võim sotsialistide partei Pasok ehk Üle-Hellenistliku Sotsialistliku Liikumise käes, Kreeka peaministriks on Konstantinos Simitis. Pasokil on Kreeka parlamendis 148 kohta kolmesajast.