Kõige odavam uute sukk-pükste paar maksab poes 15 krooni. Vanade eest saab 20 protsenti alet, paari uusi sukkpükse saab seega kätte 12 krooniga. Kõige kallimad säärevarjud Salocentris maksavad üle saja krooni. Huulepulkade valik (hind 50-60 kr, laiatarbefirmad) eriti ahvatlev ei tundu.

“Me pakume iga vana sukk-püksipaari pealt 20 protsenti soodustust uute sukkpükste ostmisel,” seletas kaupluse juhataja Katrin Varbi tarvitatud kauba tagasi toomise mõtet.

“See, mis me nende vanade asjadega peale hakkame, olgu firmasaladus,” ütles juhataja. Seda küsitakse müüjatelt kõige rohkem, et mida nad vanade asjadega teevad. “Olulisem on inimestelt saada positiivset vastukaja ja üllatada nii püsi-kliente kui ka uusi ostjaid,” põhjendas Varbi.

Kümme aastat Eestis tegutsenud kauplus tunnistas, et vanu huulepulki on nad ka varem kollektsioneerinud, kuid sukk-püksid on esmakordselt tagastamisele kuuluv kaup. Vanu huulepulki toodi kauplusesse nii palju, et iga päev veeti välja mitu kastitäit. “Midagi väga originaalset pole me vanade asjadega pealehakkamiseks välja mõelnud, eks need lähevad ikka sinna, kuhu kõik kasutatud asjad. Ega me just vaipu nendest koo,” lausus Varbi.

Müüja Riina suudab küsi-mustega pommitavatele klienti-dele edukalt vastu seista. “Kas siis ei saa ühte paari täiesti tasuta, kui ma terve kotitäie vanu sukkpükse toon? Kui iga paari pealt saab 20 protsenti allahindlust, siis viie paari pealt peaks ühe paari tasuta saama,” üritas klient müüjale auku pähe rääkida. “Ei saa,” vastas müüja napisõnaliselt, aga muiates.

“Eks pidevalt tuleb midagi välja mõelda, et meelitada inimesi sisse astuma,” lausus juhataja. “Milline järgmine kampaania tuleb, me veel ei tea, aga vanu huulepulki ja vanu sukkpükse võtame jätkuvalt vastu.”