Wrisi juhatuse liikme Krista Esta sõnul kasvas Wris Reisibüroo puhkusereiside müük esimesel poolaastal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes üle 20 protsendi.

„Majanduslangus või mitte, puhata tahab inimene ikka. Enim eelistatud on puhkusereisid sihtkohtadesse, kus päike on pea alati olemas ning hinnatase jätkuvalt Eestiga võrreldav või madalam. Peamiselt reisitakse perega, samas sõidetakse tihti puhkusereisile ka sõbrannade ning noorte väiksemates seltskondades,“ rääkis Esta.

Populaarsemad sihtkohad päikesereisideks olid suvehooajal Türgi, Bulgaaria, Kreeka, Amalfi rannik Itaalias ja Hispaania, talvehooajal Egiptus ja Kanaarid.

Perereise planeeritakse palju ka Muumimaale ja Pariisi lähistel asuvasse Eurodisney’sse. Nooremad reisijad tunnevad huvi linnapuhkuste vastu eelkõige Pariisi, Londonisse ja Barcelonasse, selle võrra on populaarsust kaotamas eelmistel aastatel väga levinud sihtkoht Praha. Meelsasti ostetakse ka kontsertreise.

Erinevalt möödunud aastast jäetakse reisikorraldus suhteliselt viimasele hetkele, samuti loodetakse senisest enam viimase hetke pakkumistele. „Selle põhjuseks on ilmselt ebakindlus lähituleviku ees – inimesed ei tea isegi, milline võib paari nädala pärast olla nende majanduslik seis ning kas tööd ja leiba veel on. Aga selge on see, et reisipisik on ikkagi tugevalt eestlastes sees ning kui vähegi võimalik, siis oma reis ikkagi ära tehakse, ehkki varasematest aastatest väiksema eelarvega. Näiteks tihti küsitakse nädalapikkuseid puhkusereise, mis mahuks 5000 krooni piiresse reisija kohta,“ rääkis Esta.
1991. aastal loodud reisibüroo Wrisi viies büroos töötab 35 inimest. Wris Reisibüroo on Rahvusvahelise Õhutranspordi Assotsiatsiooni IATA liige ja kuulub Eesti Turismifirmade Liitu.