Suurte metallkonstruktsioonide tootmisele keskendunud E-Profiil valmistab nafta- ja gaasitööstuse eri etappide teenindamiseks ette nähtud seadmeid alates maavarade tõstmiseks mõeldud kraanade lisatarvikutest, lõpetades laevade tasakaalustamise süsteemidega. Lisaks sellele toodetakse eri metallkonstruktsioone.
Koostööprojekt USA firma National Oilwell Norra kontoriga tõi firmale eelmise aasta alguses 30 miljoni kroonise tellimuse. Norrasse läheb üle poole ettevõtte toodangust. 2005. aasta majandusaruande kohaselt on ettevõttel ambitsioon veelgi tugevamalt naftamagnaadiga koostööd teha. Ülejäänud turud on Rootsi, Soome ja Eesti.
85% eksporti
Käesoleva aasta käibeks ennustatakse üle 90 miljoni krooni. Ekspordi osa antud summast on umbes 85%. Firma kolis eelmise aasta lõpus tööstusettevõtte Dvigateli suurimasse (umbes 13 000 m2) tootmistsehhi. “Tootmisettevõtte kolimine ei ole kõige odavam protsess,” põhjendas eelmisest majandusperioodist tekkinud kahjumit firma juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Ustav. Üle 115 töötajaga E-Profiil toimetab Balti riikide suurimal tehasepinnal, mis suuruselt tähendab ligikaudu kahte jalgpallistaadionit.
Ettevõtte nõukogu esimehena ütleb Tullio Liblik, et on ettevõtte majandustulemustega rahul. “Kasvatame käibeid ja uuendame toodangut,” rääkis ta. Õigupoolest kuulub Liblikule E-Profiilis enamusosalus ettevõtte Saare Investeeringud kaudu. Lisaks rasketööstusettevõttele on Liblik tegus ka kinnisvara valdkonnas, toiduainete tööstuses ning alternatiivenergia äris.