Eile õhtul kuulutati Estonia kontserdisaalis pidulikult välja tänavuste ettevõtlusauhindade saajad. Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) väljaantav ettevõtluse auhind 2010 läks Ericsson Eesti AS-ile ning kaubandus-tööstuskoja ja tööandjate keskliidu koostatavas Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabelis 2010 tuli esimeseks Tallink Grupp AS.

EAS-i juhatuse esimehe Ülari Alametsa sõnul on kõigi ettevõtluse auhinna kandidaatide tegevus tõenduseks, et ka praegusel ajal on võimalik edukas olla. „Igaüks teist, kes majandussurutisest terve ja tugevana välja on tulnud, võib end õnnitleda. On põhjust rõõmustada nagu Juhan Liivi tegelane: „Jaak, kurat, jalad põhjas!”,” ütles Alamets oma kõnes ettevõtjatele.

„Peaauhinna pälvis Ericsson Eesti, mis võttis üle osa Elcoteqi tootmisest, suutis kasvatada eksporti ja on muljetavaldav lisandväärtuselt töötaja kohta, samuti tõi turule uusi tooteid ning näitas korralikku ärikasumit,” iseloomustas Alamets võitjat.

Lisaks kahele peaauhinnale kuulutati konkurssidel välja võitjad kuues auhinnakategoorias ja selgitati kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted 12 majandustegevusalas. Näiteks aasta arendajaks nimetati raudteel ehitusteenuseid pakkuv Polarwerk OÜ. Innovaator 2010 võitjaks tunnistati aga robotmannekeeni looja Massi Miliano ja parimaks eksportööriks Wendre AS.

Konkursi läbiviimise eesmärk on riigi tunnustuse jagamine Eesti edukatele ettevõtetele ja ettevõtlusteadlikkuse suurendamine.