Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) nõukogu on otsustanud premeerida teiseks ametiajaks tagasi valitud juhatuse esimehe Aigar Kallase häid töötulemusi 30-protsendise palgatõusuga, mis tähendab, et senise 6150 euro asemel hakkab Kallas saama peaaegu 8000-eurost brutokuupalka.

Nõukogu liige ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Andrus Saare kinnitas Eesti Päevalehele, et kuigi Kallase soovitud summa oli suurem kui lõpuks otsustatud 30 protsenti, leidsid nõukogu ja juhatus kompromissivõimaluse. „Nõukogu liikmed olid Kallase poolt küsitud palga suhtes eriarvamusel, kuid tunnistasid, et Kallas on oma ülesandeid täitnud ja rohkemgi veel, ning lõpuks saimegi n-ö kirik-keset-küla-numbri,” rääkis ta. Saare lisas, et kui Kallas oma esimest ametiaega alustas, oli ka toona tema palgasoov veidi suurem. „Nüüd leiti, et selliste kogemustega inimene saaks eraettevõtluses kindlasti rohkem palka kui RMK-s.”

„Oleks tore palk”

Kallase enda käest palgatõusu kohta pärides ei soovinud ta Eesti Päevalehele midagi kindlat öelda, kuna uus tööleping sõlmitakse alles 1. novembril. „See (30-protsendine palgatõus – toim) oleks ju ainult tore.

Aga ütleme nii, et arutamine teemal, et mis tingimustel jätkata, on käimas,” ütles Kallas. Samal ajal rääkis juhatuse esimees Delfi Majandusele, et puiduturu olukord on nigel ja kulusid tuleb järgmiseks aastaks planeerida väga kokkuhoidlikult. Üldreegel on Kallase sõnul see, et igasugune kulude, sealhulgas palgafondi tõus saab tulla ainult efektiivsuse kasvades.

RMK-l on 819 töötajat, kelle palkadeks kulus mullu peaaegu 19 miljonit eurot.



PALGASÜSTEEM

Endine RMK juhatuse esimees Ülo Viilup ütles, et tema meelest peaks palgatingimused olema teada juba ametisse kandideerimisel. „Üldjuhul, kui ettevõttele otsitakse inimest tööle, peaks juba siis teadma, milline on palgatase, et kes iganes sinna kandideerib, oleks sellest teadlik. Minu tööloleku ajal käis asi küll nii.”