Augustis kinnitas Usbekistani president Islam Karimov riiklikule raudteekompaniile kuuluva ja 120 miljonit dollarit maksva mehaanika-valutehase rekonstrueerimise projekti, millest 54,3 miljoni dollarise hanke võitis Eesti transiidiärimehele Oleg Ossinovskile kuuluv AS Skinest Rail. Ossinovski kinnitas Eesti Päevalehele, et tegemist on suurima Eestist Usbekistani tehtava eksporditehinguga.

Usbekkide mahukas projekt hõlmab raudteevagunite ja veeremi remondibaasi rajamist ning riigi valutööstuse täielikku rekonstrueerimist. Tootma hakatakse nii lahtiseid kui ka kinniseid vaguneid.

Skinest Raili Moskva esindaja Leonid Koltašovi sõnul tarnib Eesti firma Usbekistani Lääne-Euroopa ja Venemaa tootjate tehnoloogilise sisseseade suuremahulise terasevalu jaoks.

Tarnimine saab alguse septembrist ning tootmiseni, mille kõnealune hiigelprojekt peaks täielikult automatiseerima, tahetakse jõuda juba järgmisel kevadel. Siis saab tehases hakata tootma terasest, kummist ja värvilistest metallidest valutooteid.