Pro Kapitali pressiesindaja Margus Mets ütles, et grupp ootab ära noteerimiskomisjoni motiveeritud otsuse ning siis otsustatakse, kas kaevata otsus vahekohtusse või mitte. "Võimaluse korra kaevatakse noteerimiskomisjoni otsus kindlasti edasi," märkis Mets.

Tallinna börsi noteerimiskomisjon otsustas eile lõpetada alates 29. septembrist Pro Kapital Grupi väärtpaberite noteerimise börsil, kuna ettevõte on korduvalt börsi reglemendi rikkumisega kahjustanud investorite huve.

Investorite huvidega arvestades otsustas noteerimiskomisjon võimaldada kauplemist Pro Kapitali aktsiatega 3. septembrist kuni 28. septembrini.

Tallinna börsi investorsuhete juht Eva Palu ütles ETAle, et aktsiate noteerimise lõpetamise otsus on kõige karmim karistus, mida noteerimiskomisjon määrata saab.

Palu sõnul oleks alternatiivse võimalusena saanud Pro Kapitali aktsiate noteerimine lõpetada juba alates homsest, kuid olukorra leevendamiseks otsustati kauplemine neljaks nädalaks avada. Samas puudub Pro Kapitalil kohustus ettevõtte aktsiate tagasi ostmiseks.

Komisjon leidis noteerimise lõpetamise aluseks olnud asjaoludena, et Pro Kapitali Grupp on pikaajaliselt ja korduvalt viivitanud informatsiooni avaldamisega, jätnud nii täielikult kui ka osaliselt avalikustamata olulist informatsiooni ning avalikustanud ebaõiget, puudulikku ja eksitavat informatsiooni.

Lisaks eelnevale leidis noteerimiskomisjon, et emitendiga seotud isikud on korduvalt rikkunud tehingute tegemise keeldu emitendi väärtpaberitega reglemendi tähenduses.

Noteerimiskomisjoni otsuse täistekst avalikustatakse viie börsipäeva jooksul Tallinna börsi infosüsteemi vahendusel.

Pro Kapitali aktsiad noteeriti Tallinna börsil 1998. aasta septembri alguses. Sellest ajast alates on aktsia hind kallinenud keskmiselt 20 protsenti.