Kultuuriminister Signe Kivi kinnitas täna ajakirjanikele, et rahvusringhäälingu loomise idee toetajate hulk on suurenenud. "Ma arvan, et rahvusringhäälingu idee on leidnud tegelikult palju rohkem toetajaid kui alguses oli," sõnas Kivi.

Kivi sõnul on ministeeriumi eesmärk endiselt rahvusringhäälingu loomine. "Ega selle eesmärgi vastu ei ole tegelikult keegi," kinnitas Kivi. Tema sõnul on ministeerium saanud ka Riigikogu kultuurikomisjonist positiivset tagasisidet.

Samas ei väitnud kultuuriminister, et rahvusringhäälingu loomisel vastaseid pole. Kivi sõnul on ta rääkinud ETV juhi Aare Urmiga, kuid Eesti Raadio peadirektor Ain Saarnaga ta viimasel ajal ühendamisest kõnelenud ei ole.

Kultuuriminister kinnitas, et tal on tihedad kontaktid ringhäälingunõukoguga, kes peab õigeks vaid ühe eelnõu menetlemist. Kivi sõnul ollakse ühel meelel ringhäälinguseaduse muutmise osas. Minister lisas, et arvestab nõukogu pakutud ettepanekutega.

Valitsus võtab Riigikogu menetlusest tagasi Eesti Rahvusringhäälingu seaduse eelnõu, mis nägi ette Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio ühendamise. Kultuuriministeerium soovib Eesti Rahvusringhäälingu seaduse eelnõu täiendada ringhäälinguorganisatsiooni võimaliku struktuuri ja eelarve kirjeldustega.

Kivi sõnul on eelnõu tagasivõtmise eesmärk saada suurem toetus reklaami väljaviimist ettenägevale ringhäälinguseaduse muudatusele, mis tuleb homme Riigikogus esimesele lugemisele.