Mullu Rootsi omanikult Boras Wäfverilt Kreenholmi vabriku ostnud Narva Gate OÜ kavatseb juuni alguseks ketrus- ja kudumisvabrikud selle praeguses asukohas sulgeda.

Narva Gate’i tegevjuht Jaanus Mikk kinnitab, et sama omanikeringiga firma Kreenholmi kinnisvara müüa ei kavatse, kuid kümne hektari suurusel Königsholmi saarel ja jõe lähedusse jääva 20 hektari suhtes on kavas aga põhjalikud ümberkorraldused. Omanike soov on näha vanal tootmisalal hotelle, kontoreid, meelelahutus- ja äripindu.

Kreenholmi finantsdirektori Aivar Meldersi hinnagul võiks ala võrrelda näiteks Dvigateli kompleksi arendusega, mille puhul on räägitud vähemalt viie miljardi krooni suurusest investeeringust.

Veebruaris Narva linna esindajatele tutvustatud eskiisiga tutvunud linna peaarhitekti Anne Halliku sõnul tuleb arendajatel arvestada veel nii looduskaitseliste kui ka vanadele tootmishoonetele seatud muinsuskaitseliste nõuetega. Mikku sõnul on uus kohtumine kavas pidada aprillis. Ühe 10 000 ruutmeetrit vabastava vana hoone lammutamist on juba alustatud.

Narva Gate ostis Kreenholmi kinnisvara selle omanikult Boras Wäfverilt möödunud aasta septembris enne tootmise osalise lõpetamise teadet.