Mis põhjustasid Eesti Pangas teile nii suure vastuseisu, et keegi panga siseringist avalikustas kitsas ringis peetud kuuma jutuajamise sisu?
Kui ma tulin siia nõukogu esimeheks, siis oli mul nägemus, mis tuleb minu erasektori taustast. See puudutab igapäevast kuluefektiivsust. Ma pole rääkinud, et peame hakkama inimesi koondama. Kuid me peame loobuma Saaremaal asuvast koolituskeskusest ja Maardu mõisast. Me ei peaks neid objekte just turul maha müüma, aga andma mõne teise riigiasutuse bilanssi. Eesti Pangas ei ole nii palju esindusüritusi ja väliskülalisi kui välisministeeriumil, valitsusel, riigikogul või presidendil, kelle bilansis Maardu mõis võiks olla.
Kus teid eirav vastupanuliikumine Eesti Pangas asub? Kes teie jalgealust õõnestab?
Panga nõukogus toimunud sõnavahetuse kajastamine on Wikileaksi sarnane juhtum, kus näidatakse jutuajamisi, mis pole mõeldud avalikkusele. Ruum, kus seda räägiti, oli kinnine ja arutati ühte konkreetset probleemi. See lekitaja ei saa aru, kuidas malemängus viis käiku ette mõelda. Ma tahtsin kohalolijatele öelda, et kui me tahame Eesti Panka arendada, siis peame vältima pikka aega vältavaid sisemisi konflikte. Me näeme avalikus elus iga päev, kuidas sisekonfliktid suuri organisatsioone hävitavad. Ma toon näiteks IRL-i või Keskerakonna, kes pole suutnud sisemist käärimist seisma panna. Rootsis hävitasid samal moel endid sotsiaaldemokraadid, kes 2002. aastal omasid 40-protsendilist toetust, kuid vahetasid mitu liidrit, kellele töötati sisemiselt vastu, ja oli jaanuaris langenud toetusega 25 protsendile.