Stenbocki maja hakkab rahvusliku lennufirma ümberkorralduste kava põhjal lähiajal kaaluma, kas taotleda Euroopa Komisjonilt õigust anda agoonias siplevale ettevõttele kümnete miljonite eurode suurust riigiabi. Vastupidi ootustele ei kiirusta majandusministeerium esitama valitsuse homsele istungile lennufirma päästeplaani, mis peaks tooma firma aktsiakapitali elustava rahasüsti.

„Estonian Air esitas nõukogule ümberkorralduste kava, mis saadetakse sellel nädalal valitsuskabinetile,” ütles lennufirma juht Jan Palmér. „Uus plaan keskendub ettevõtte tasakaalustamisele ja kümnest tugeva nõudlusega sihtkohast koosneva liinivõrgu teenindamisele.”

Tegemist on optimistliku dokumendiga, sest varem on olnud juttu üheksast sihtkohast. Suuri vapustusi üle elanud lennufirma paneb oma suvisesse lennuplaani järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Suvist turistidevoogu arvestades lendab Estonian Air 4. maist kuni 28. septembrini Tallinnast Nizzasse. Märtsikuisel koolivaheajal ja 6. juunist kuni 30. augustini toimuvad lennud Pariisi. Pariisi ja Helsingi lennud toimuvad veel jaanuari lõpuni. Märtsi lõpuni lennatakse Viini. 

Palméri kinnitusel peetakse samuti läbirääkimisi, et opereerida Estonian Airi lennukitega teiste ettevõtete Euroopa lennuliine. „Vähendame ettevõtte kulusid samasse mõõtkavasse uue ärimahuga,” rääkis Palmér. „Ümberkorraldused lähevad plaanipäraselt, kuid palju on veel teha.”