„Kahe aasta eest suvel käivitunud parima leviala investeeringuprogrammi raames on Elisa praeguseks panustanud pool miljardit krooni oma mobiilivõrgu kvaliteedinäitajate tõstmiseks Eesti erinevates linnades ja maapiirkonnas. Kokku ulatuvad aga meie 2006. aasta algusest tänavuse aasta lõpuni tehtavad investeeringud 650 miljoni kroonini,“ ütles Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen.

Poole miljardi kroonine investeering sisaldab Sami Seppäneni sõnul Elisa võrgu tihendamiseks lisandunud 400 uut tugijaama. Praeguseks on Elisa parima levialaga katnud üheksa linna – Tartu, Võru, Valga, Viljandi, Otepää, Pärnu, Narva, Sillamäe ja Jõhvi. Viimati kattis Elisa parima levialaga Tallinnas Lasnamäe linnaosa, kus elab üle neljandiku pealinlastest.

„Erinevalt teistest operaatoritest on Elisa keskendunud linnades ja nende lähiümbruses tiheda tugijaamade võrgu rajamisele, kuna see võimaldab tagada hea levi nii väljas kui ka siseruumides. Saame pakkuda neis piirkondades paremate kvaliteedinäitajatega võrku ja katkematut leviala, mida oleks raske tagada hõredamalt asetsevate tugijaamadega mobiilivõrgu korral,“ selgitas Seppänen.

Seppäneni sõnul loovad tihedamalt paiknevad tugijaamad lisaks kõnekvaliteedile aluse operaatori edukaks üleminekuks ka 3,5G raadiovõrgu standardile – viimane on omakorda kiire mobiilse Interneti pakkumise eelduseks. Samas avas Elisa selle aasta jaanuaris Paide-Mäo piirkonnas esimesena Baltimaades UMTS900-tehnoloogial töötava testvõrgu, mis võimaldab lisaks linnadele tuua ka maapiirkondadesse 3,5G teenused nagu kiire M-Internet või videokõned.

„Andmeside edastamise üha kasvavad kiirused lubavad M-Internetil olla tihti paindlikumaks alternatiiviks fiksvõrgu kaudu pakutava Interneti kõrval. Näiteks tänavu mai keskel avas Elisa Tartus linna parima 3,5G leviala, kus kõikides linnaosades pakutav 7,2 megabitini sekundis ulatuv M-Internet on sisuliselt sama kiire kui püsiühendus. Viimase kuuga kasvas linnas Elisa mobiilse andmeside kasutusmaht üle kahe korra,“ lisas Seppänen.