Eesti lugejatele on ta tuntud eelkõige "Jää ja tule laulu" sarja autorina, tema eepilisi fantaasiaromaane loetakse aga terves maailmas, teatas Varrak.

Kõigil huvilistel on võimalus kohtuda George R.R. Martiniga esmaspäeval, 13. juulil kell 17.00 Tallinnas, Rahva Raamatu kaupluses Viru keskuse 4. korrusel.

Kohal on ka Mario Kivistik – Martini raamatute tõlkija Eestis.

Tänasest on müügil ka Martini „Jää ja tule laulu“ sarja järgmine osa. Tegemist on fantaasiasarjaga, mille tegevus toimub muinasjutulises maailmas, mis on juba üle 8000 aasta lahingutes ja katastroofides kannatanud. “Jää ja tule laulu” peetakse üheks parimaks viimastel aastatel kirjutatud fantaasiasaagaks ning seda on palju võrreldud ka Tolkieni “Sõrmuste isandaga”.

Fantaasiakirjanduse kohta on George R.R. Martin ise öelnud: "Ma arvan, et me loeme fantaasiakirjandust selleks, et taas värve leida. Et maitsta teravaid vürtse ja kuulda sireenide laulu. Fantaasiakirjanduses on midagi vana ja tõest, mis kõnetab midagi sügaval meie hinges, last, kes unistas, et ühel päeval peab ta jahti öö metsades, sööb pidusööki õõnsate küngaste jalamil ja leiab kusagil Ozist lõunas ja Shangri-last põhja pool armastuse, mis kestab igavesti. Paradiisi võivad nad endale jätta. Kui ma suren, lähen parema meelega Keskmaale.“