Sünnipäeva juhatab sisse reedel kl 15 toimuv õpilaskontsert Estonia kontserdisaalis, kus saab näha muusikakeskkooli praeguste õppurite tegemisi, teatas Tallinna muusikakeskkool. Õhtul kl 19 algab Estonia kontserdisaalis suur sünnipäevakontsert, kus koos Eesti riikliku sümfooniaorkestriga astuvad üles Tallinna muusikakeskkooli vilistlased.

Tallinna muusikakeskkool on Eesti ainus süvamuusikaõppega gümnaasium, kus õpib hetkel 299 last. Kool asutati 1961. aastal ning selle eesmärgiks on pakkuda õpilastele loovat, innustavat ning harmoonilist
õpi- ja arengukeskkonda põhi- ja keskhariduse, samuti täiendava muusikalise hariduse omandamiseks .

97% Tallinna Muusikakeskkooli lõpetajatest on muusikaõpinguid jätkanud. Kooli vilistaste seas on nii tuntud instrumentaliste, dirigente kui ka heliloojaid, samuti väljapaistvaid professionaale teistelt elualadelt: Tõnu Kaljuste, Lepo Sumera, Kalle Randalu, Olari Elts, Helena Tulve, Peep Lassmann, Anu Tali, Kiur Aarma, Märt Treier, Karmel Eikner ning veel paljud teised kuuluvad just Tallinna muusikakeskkooli vilistlaste hulka.

"Siin õppivad lapsed saavad tasuta ühest koolist kätte kaks haridust: gümnaasiumihariduse ja põhjaliku muusikahariduse," rõhutas kooli direktor Timo Steiner. "Lisaks üldharidusele omandavad muusikakeskkooli õpilased väga head pillimänguoskused, ansamblis ja orkestrites musitseerimise oskuse, arendatud muusikalise kuulmise, süvendatud teadmised muusikaloost ja muusikalisest õigekirjast, samuti toimuvad tantsu- ja rütmikatunnid" rääkis Steiner. Tema sõnul on kooli plussiks ka väikesed klassid ning individuaalõpe igale lapsele, samuti suur arv vabariigis tunnustatud spetsialiste, kellest suur osa on õppejõududena ametis ka Eesti muusika-ja teatriakadeemias.

Tulevik toob Steineri sõnul muusikakeskkoolile uue ja kaasaegse õppehoone kesklinnas. "Üle pika aja saame olla inspireerivas kultuurilises keskkonnas, asudes Eesti teatri- ja muusikaakadeemia, rahvusooper "Estonia", Eesti kontserdi, Tallinna filharmoonia jt oluliste organisatsioonide, samuti linna peamiste kontserdipaikade läheduses," rääkis direktor. Kooli juurde rajatakse ka uus õpilaskodu.

"Lisaks muutub muusikakeskkool ka paindlikumaks ja mitmekesisemaks erialade valikul, suureneb üld- ja muusikaainete integratsioon, moodustades nii hea haridusterviku muusikatelje ümber," lubas Timo Steiner.