Proovi lõppedes degusteerisid osalised läbimängu jooksul keedetud normandia sibulasuppi. Igal etendusel valmib supp ja liharoog. Esietendusel on kavas hautada veinis kergelt praetud lambaliha, mida maitsestatakse kõikvõimalike juurviljade ja maitseainetega.

”Ega meil palju sibulat ei läinudki,” ütles üks ”Kokkade öö” kokkadest, Jan Uuspõld. ”Seitse väikest sibulat. Neli läks suppi ja kolm lihale.” Teine kokk on Guido Kangur.

Söögitegemine on näidendisse sisse kirjutatud. Tekst koosneb väidetavalt Leonardo da Vinci leiutatud toiduretseptidest. ”Päris neid me ei tee,” ütles lavastaja Hendrik Toompere. ”Kuid toidutegemine on selle näidendi juures tähtis. Kavatseme järgmiste etendustega proovida teisigi retsepte.”

”Kokkade öö” kaks meespeategelast püüavad oma kulinaarse vaimukusega võita daami südame, keda mängib Harriet Toompere. Veel on näidendis osa ka suurel kunstnikul Vincil endal, kes toidutegemist laval juhendab ja keda mängib Jaanus Orgulas.

”Kokkade öö” kirjutas Hispaanias tegutsev Rodrigo Garcia, kelle näidendeid on viimastel aastatel lavastatud mitmel pool Euroopas. Garcia (35) on ennast ja oma teatritegemist esitlenud ühel festivalil nii: “Tehniliste võtete rakendamine ei seostu minu jaoks vähimalgi määral kunstiteose loomise olemusliku küljega. Teater on sobiv paik kõigi omandatud trikkide unustamiseks, sest keegi ei käi teatris, lavakunst ei huvita kedagi, sest see kunstivaldkond ei sobi kokku praeguse ajastuga. Kui aga siiski sellele teele astuda, tuleb valida kahe võimaluse vahel: püüda ühineda nendega, kes pidevalt sama repertuaari korrates teatri arvelt suurepäraselt ära elavad või valida äärmusliku romantiku tee. Viimane väärib vaeva otsida oma sisemusest uusi viise publikuga suhtlemiseks, samuti erinevaid isikupäraseid, aga ahtaid võimalusi lavakeele kasutamiseks. Juhul kui see muidugi kedagi huvitab, elatuda selliselt suurepäraselt teatrist.”