Stockholmi Kaubandusülikoolis õppis ta majandusteadust. Juba nooruses haaranud reisimiskire ajel ja tänu edasistele õpingutele nii Rootsis kui mitmel pool mujal, sealhulgas Sorbonne’is, kujunes temast aga erudeeritud ajakirjanik, kes oli võimeline töötama kuni tosinas erinevas keeles.

Küng on olnud Rootsi Raadio kõigi aegade noorim peatoimetaja ja pikemat aega Rootsi Televisioonis välisuudiste kommentaator. Tema saadetes nagu ka Rootsi ja pagulaseesti ajakirjanduses avaldatud artiklites on olnud vaatluse all Eesti ja Balti probleemid.

Ka Küngi raamatulooming on imekspandavalt mahukas ja temaatiliselt laiahaardeline. Üksnes rootsikeelseid algupärandeid on tema sulest ilmunud üle 50. Suur osa neist on tõlgitud mitmesse keelde. Eesti lugejale vahest tuntum on lühendatud variant poliitilistest kaasajooksikutest kirjanduses “Tuule lapsed” (1990) ja äsja ilmunud “Baltikumile elatud elu”. Küng oli Rootsi Ajakirjanike Liidu ning Rootsi ja Eesti Kirjanike Liidu liige.

Rootsi Kirjanike Liit tunnustas teda eluaegse stipendiumiga juba 1978. aastal.

Eesti taasiseseisvumise ajal ja järel oli Andres Küng üks neist energilistest väliseestlastest, kes vabanemisprotsessile nii poliitikas, meedias kui ka äris kaasa aitasid. Andres Kün-gi erudeeritud suhtlemisjulgust ja aktiivset patriotismi on märgatud ja tunnustatud rohkete autasudega nii Rootsis, eesti pagulasorganisatsioonide poolt kui ka vabanenud kodumaal.

Meie hulgast lahkus üks paljutahuline ja suure elutööga inimene.

Eesti Kirjanike Liit