„See on saja aasta esimene popkooripidu, uus traditsioon ja loodame sellega jätkates hoida elus Eesti poplaule läbi aegade. Ja ka neid, mida ajas juurde tuleb,” sõnas peo idee autor, pophelilooja Mikk Targo. Ta täpsustas, et peo vanim laul on neljakümnendatel kirjutatud Raimond Valgre „Saaremaa valss” ning kõige uuem Ott Leplandi tänavune Eurovisioni kuuenda koha pala „Kuula”. Ning materjalikülluse tõttu tiheda sõela läbinud valik neist, mis sinna vahele jäävad.

Täismõõdus kontsert

Koos suure ühendkooriga on laval solistid Maarja-Liis Ilus, Hedvig Hanson, Lenna Kuurmaa, Birgit Õigemeel, Janika Sillamaa, Uku Suviste, Koit Toome, Kristjan Kasearu, Jaan Pehk, Ott Lepland ja Genka.
„Mõte on selles, et tänased tugevamad tegijad oleks laval. Praegune põlvkond, kes võiks, peaks ja hoiavadki ka vanemat muusikapoolt elus, ka meie popmuusika päris algust,” täpsustas Targo solistide valiku põhimõtet.

Targo sõnul näeb Popkooripidu välja nagu laulupidu ikka, kuid produktsiooni poole pealt on tegemist täismõõdus poprokk-kontserdiga. Ta selgitas, et kui laulupeol on pop-rokk-plokis muusikal pigem taustaroll, siis Tartus on ühtviisi tähtsad nii solistid, koorid kui ka saatebänd ning publiku panus, sest laulutekste kuvatakse suurtele ekraanidele.
Soliste saadab Estonian Dream Big Band. Lisaks on laval Jaan Arder ja Tõnu Aare ning Estonian Voices ja HaleBopp Singers. Dirigentideks on Hirvo Surva, Aarne Saluveer, Siim Aimla, Tomi Rahula, Veronika Portsmuth, Lauri Breede, Raul Talmar ja Eri Klas. 1 Mart Niineste