Riigduuma spiiker Boriss Grõzlovi sõnul muretsevad saadikud eelkõige vene kodanike ja kaasmaalaste saatuse pärast, vahendas RIA Novosti.

Vene parlamendi liikmete Eestisse sõidu küsimust arutasid omavahel Grõzlov ja riigikogu spiiker Ene Ergma.

„Me hakkame visalt nõudma, et oma ajalugu kaitsenud inimesed saaksid vabastatud enne meie delegatsiooni Eestist lahkumist,” ütles riigiduuma saadik Nikolai Kovalev. 

 Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti alati olnud avatud suhtlemiseks Vene poolega ning seda näitab ka Eesti valmisolek võtta vastu Riigiduuma delegatsioon, teatas Eesti Välisministeerium.

„Meie oleme alati üles näidanud avatust ja valmisolekut dialoogiks Venemaaga, samas pole meil erilisi illusioone meie külaliste eesmärkide osas,” lausus Paet.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser peab kahetsusväärseks täna Tallinna suunduva Vene Riigiduuma delegatsiooni liikme Nikolai Kovaljovi avaldust.

Sven Mikseri sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et Eestit külastava delegatsiooni liige, Riigiduuma veteranide komitee esimees Nikolai Kovaljov on veel enne visiidi algust teinud propagandistlikke avaldusi, esitanud poliitilisi nõudmisi ning sekkunud Eesti siseasjadesse.

„Tsiviliseeritud tavade juurde käib, et avaldusi tehakse pärast kahepoolseid kohtumisi. Meie omalt poolt oleme avatud ja valmis konstruktiivseks dialoogiks,” ütles Sven Mikser.