Kuigi eestlased töötavad aastas keskmiselt 100 tundi vähem kui 2000. aastal, on töötundide arv Euroopas siiski esirinnas. Näiteks siinsete seaduste ja normide järgi oli möödunud aasta töötundide arv kokku 1856 tundi. Mitte ühegi teise Euroopa riigi kodanikud ei töötanud nii palju. Ületundide arv nädalas on 2,4 tundi rohkem kui Euroopa Liidu keskmine. Pidev ületundide tegemine tähendab aga seda, et organismil pole aega taastuda ega välja puhata. Eesti Päevaleht kirjutas eestlaste ületöötamisest ka möödunud nädala reedel. Siis nentisid töötervishoiuarstid, et pidev ülekoormus mõjub organismile kehvalt ja annab teed ka tuleviku tervisehädadele. Üks lahendus ületöötamisele oleks neljapäevaste töönädalate rakendamine.

Neljapäevasteks töönädalateks on kaks võimalust. Üks, mida on osaliselt rakendatud ja proovitud näiteks Hollandis või Prantsusmaal, on töötundide ja seega ka tööpäevade arvu vähendamine. Neljapäevasel töönädalal töötaks inimene päevas kaheksa tundi ehk kokku 32 tundi. 

Edasi lugedes saad teada, mida arvavad lühemast töönädalast tööandjad ja mis on esimene asi, mis neile vähem töötava inimese puhul pähe turgatab.