Paistab aga, et Eestis pole Subway müügist eriti huvitatud, sest lihtsad arvutused näitavad, et Eestis on Subway võileiva keskmine hind BigMaci omast üle 60% kallim, mitte odavam.

BigMac maksab Eestis 2,7 eurot. Subways maksab väike võileib olenevalt lisandist 3, 3,5 või 4 eurot. Suure, 30-sentimeetrise võileiva ostmiseks tuleb kaks eurot juurde panna, nii et odavaim pikk võileib maksab 5 eurot ja kalleim 6 eurot. Arvutus näitab, et keskmiselt maksab üks Subway võileib 4,5 eurot. Selle raha eest saab juba peaaegu kaks BigMaci burgerit.

Otsustasid eestlased

Miks siis on Eesti Subway võileivad hollandlasest piirkonnajuhi lubadust nii palju kallimad? „See ei ole nii mustvalge, siin on omad nüansid, millele ma praegu võib-olla ei ole pädev vastama. Footlong (Subway suur võileib — toim) on suurem kui BigMac, hind oleneb ka turust ja sisseostuhindadest. Teeme vastavalt võimalustele, väga palju soodsamalt ei saa. Väike kampaania­ruum meil on, kas lõunapakkumise või muu sellise jaoks,” selgitas Eesti Subway frantsiisi üks omanikke Ats Raigla.