Niimoodi üsna kiirelt. Et kuidas ma seda kommenteerin?

Moraal oli, et arutatakse ja unistatakse palju, aga kõik läheb samamoodi edasi. Kui kindel olete, et selle haldusreformi eelnõuga läheb teisiti?

Kindlust ei ole, aga tegutsema peab. 2008. aasta jaanuaris regionaalministriks saades toetasin vabatahtlikku ühinemist, aga kui olin pool aastat töötanud, sain aru, et kui kõik on vabatahtlik, siis on kõik nii nagu täna. Huvitav oli, et riigikogus tehti vabatahtliku ühinemise soodustamise eelnõusse muudatusettepanek tõsta ühinemistoetust. Kõik neli erakonda toetasid seda. Mina saan sellest teha küll ainult ühe järelduse: kõik peavad suuremaid omavalitsusi vajalikuks. Kogu uue eelnõu loogika on olnud olla nii vabatahtlik kui üldse võimalik. On ainult üks kriitiline punkt: millal see kõik peaks teoks saama? Täna on eelnõus 2017. Minu arust küll maru pikk aeg. Kui see ei ole vastuvõetav, siis millal üldse? 2077? Kui me ühtepidi väljendame oma käitumisega, et suuremaid omavalitsusi on vaja, siis peame julgema öelda ka, mis hetkeks me seda teeme.

Loe edasi, miks usub Kiisler, et tema haldusreform sobib ka vabatahtlikku liitumist rõhutavale Reformierakonnale ning mis saab regionaalministrist edasi kui eelnõu õnnestub või läbi kukub.