Seitsmes mõrvas süüdistatav 18-aastane Aleksandr Rubel kinnitas eile Tallinna linnakohtus, et talle meeldib tappa ning võimaluse korral mõrvab ta inimesi edaspidigi. Tallinnas ühiselamus elanud nooruk näitas eile kohtus ülimat julmust, kirjeldades lõbusalt ja kahetsust näitamata, kuidas ta alates 1997. aasta sügisest inimesi tappis.

Rubeli sõnul hakkas ta tapma uudishimust.

“Kui olin pilves, ütles silme ees virvendav mehike, et iga tapetu eest saan endale palju energiat,” rääkis ta. “Pärast iga mõrva tundsin end palju paremini. Noore Alissa tapmisest tundsin rahuldust veel kuu aega hiljemgi.”

Invaliidi tappis uudishimust

Esimese mõrva sooritas ta 1997. aasta 20. septembril Kopli 100B ühiselamus, kus ta koos vanematega elas. Ohvriks valis bensiiniuimas nooruk haige ja liikumisvõimetu invaliidi Tõnu (45).

“Tol õhtul tundsin füüsilist vajadust kedagi tappa ja invaliidiga oli seda lihtsalt kergem teha,” kirjeldas diivanil lamanud mehe kaikaga surnuks peksnud Rubel. Pärast mõrva läks noormees rahulikult koju magama.

Teise mõrva sooritas Aleksandr sama aasta 7. novembril koos oma isa Andreiga (40), tappes ühiselamus ema armukese. Isa eitas eile kohtus tapmist. Ta väitis, et lõi meest korra noaga kõhtu, sest too lammutas nende ukse taga ja nõudis viina.

Kohtuekspertide hinnangul üritab süü enda peale võtnud poeg oma jutuga isa vanglakaristusest päästa.

“Ma aitasin kõhuhaava kinni hoidva mehe üles tema tuppa, et teda seal tappa,” rääkis tüli pealt näinud poeg. “Treppidest üles minnes mõtlesin, kuidas mu haavatud ja juua täis ohver verejooksust tingituna nõrgaks muutub ja mulle vastu ei suuda hakata.”

Nooruki jutu järgi lõi ta ohvrit korduvalt noaga ja kägistas kahe nööriga, et surm oleks kindel. “Esimene nöör oli liiga peenike ja läks katki.”

Kolm tundi hiljem läks bensiiniuimas Rubel uuesti üles ja lõikas pussnoaga läbi tapetu põlve. “Mulle meeldib verd vaadata. Tahtsin näha, kas tast pärast surma ka verd tuleb,” rääkis nooruk, kes laiba kolmanda korruse aknast alla viskas.

Kolmanda ohvri tappis nooruk ajavahemikus 22.–24. jaanuarini 1998. aastal Stroomi rannas. “Tol õhtul nuusutasin jälle bensiini ja tahtsin kedagi tappa. Ohver võinuks olla iga teine juhuslik ettesattunu,” märkis ta.

Juhuslikult kohtas Rubel nõrga kehaehitusega ühiselamunaabrit Jevgenit (50), kes tuhnis prügikaste. Rubel rääkis mehele, et teab Stroomi rannas kohta, kuhu on peidetud värvilist metalli.

“Näitasin talle seal mingit kohta. Ta kummardus, et kaevama hakata ja ma lõin teda noaga,” kirjeldas noor sarimõrtsukas.

Kuus noahoopi saanud Jevgenil õnnestus noormehelt puss ära võtta, mispeale Rubel haaras maast kivi ning purustas sellega mehe kolju.

“Mul ei jäänud muud üle. Muidu tulnuks ta noaga minu kallale,” ütles Rubel.

Viie krooni pärast lõi pea otsast

Eelmise aasta 2. veebruaril tappis nooruk Kaevuri tänaval talle suitsu ja viit krooni andmast keeldunud Vladimiri (43). “Tahtsin raha, et bensiini osta, kuid tema pööras ringi ja näitas mulle hõlma alt kirvest,” rääkis Rubel, kes seepeale hirmunult minema jooksis.

“Kui ta edasi kõndis, hüppasin talle jalgadega selga ning võtsin kirve ära.”

Ohvrit julmalt peksnud Rubel lõi pikali kukkunud mehel lõpuks kirvega pea otsast, kuid mehe taskust raha ei leidnud.

Nädal hiljem tappis Rubel Kopli 100B ühiselamus Olga (56), kes kutsus noorukit juba aastaid mõrvariks ja kelle koer Rubelile närvidele käis.

“Ta pistis tol õhtul karjuma, seejärel tirisin naise toast välja ja lükkasin näoli maha. Naist ümber pöörates nägin, et talle oli põrandal asuv ora kõrri suure augu teinud,” rääkis Rubel.

“Teda ma tappa ei tahtnud, kuid kahju mul ka pole. Naine oli täiesti ebanormaalne.”

Rubel eitas ekspertide väidet, nagu oleks naine surnuks kägistatud. “Ma ainult hoidsin teda kaelast kinni. Pilves olles tundsin ennast mitu korda tugevamana, võib-olla sellest ka muljumisjäljed kaelal.”

Ainsana eitas Rubel kohtus Kopli 100B ühiselamus elanud mehe tapmist 28. veebruaril. “Ma ei tea sellest loost midagi ja politsei sundis mind seda mõrva omaks võtma.”

Unistas palgamõrvari karjäärist

Viimase mõrva sooritas Rubel 31. mail Paljassaarel, kus ta pussitas sõprade ees surnuks ühise tuttava Alissa (15). Politseinike andmeil meelitas Rubel tüdruku endaga kaasa, et ta tappa ja matta kaks nädalat varem valmis kaevatud hauda.

Väidetavalt lubas nooruk sõpradele, et hakkab edaspidi inimesi raha eest tapma ja matab ohvrid omatehtud kalmistule.

“See oli nali. Ma ei tahtnud Alissat tappa, vaid pidin teda kinni hoidma, kui mu tuttav Artur teda seksuaalselt tarvitas. Andsin Alissale kilekotiga bensiini hingata ja ta kukkus pärast kolme-nelja minutit kaifimist lõkke kõrvale maha,” jutustas nooruk.

“Mõtlesin, et ta sureb ja hüppasin talle noaga kallale.”

Politsei vahistas Rubeli 7. juunil Alissa tapmist pealt näinud sõbra ütluste põhjal. Nooruk rääkis politseinike üllatuseks välja veel viis mõrva.