Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et Ruhnu vallavalitsus on õigust kasutada maksukohustuslaste registri andmeid tarvitanud ainult vastavalt seadustest tulenevatele õigustele ja vajadustele, kirjutab ajaleht Meie Maa.

“Pärast vastava ligipääsuloa saamist kasutasime seadusjärgset õigust vaid korra, lühikese perioodi jooksul seadustest tulenevate vajaduste täitmiseks,” osutas Sünter.

Maksu- ja tolliameti peaspetsialist meediasuhete alal Priit Rum ütles Meie Maale, et Ruhnu vallavalitsuse puhul tuvastati andmete väärkasutuse põhjendatud kahtlus MTA pistelise kontrolli tulemusena.

“Novembris esitas amet Ruhnu vallavalitsusele järelepärimise, millele omavalitsus ei olnud kuni tänaseni reageerinud ja kuna maksukohustuslaste registri andmete kasutamiseks Ruhnu vallavalitsuse ja MTA vahel sõlmitud lepingus seisab ka punkt igakülgse informatsiooni andmise kohta vallavalitsuse poolt, leiab amet, et tegemist on lepingu rikkumisega," lisas Rum.

Aare Sünter lausus, et maksu- ja tolliameti poolt saadetud järelepärimisele vastamine tõepoolest hilines, kuid sellest ei tuleks tema sõnul veel järeldada, et oleks toimunud isikuandmete väärkasutamine või muu seaduserikkumine.