Äri mõte on lihtne. Maaomanik saab mobiilifirmalt tasu selle eest, et tema maale on mobiiltelefonimast püsti pandud. Live Nature lubab maa eest maksta 12-kordse aastatasu. Firma tagasihoidlikul kodulehel seisab näide: kui mobiilioperaator maksab maa omanikule hoonestusõiguse tasu 2000 eurot aastas, siis Live Nature on valmis kinnistu ära ostma 24 000 euro eest. Kui maatükk on Live Nature’i oma, hakkab mobiilifirma makstav tasu laekuma tema kontole. Sama skeemi järgi ostab ettevõte kokku ka tehnorajatiste alust maad.

Firma tegevjuhina töötab Reio Vare, omanik on aga ettevõtja ja endine arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare. Kuigi kinnistusregister näitab, et firma registrikoodiga on seotud täpselt 50 kinnistut, on Raivo Vare sõnul neist 40 maatükil mobiilimastid. Kui arvestada, et eelmise suve lõpus nimetas Eesti Ekspress firmale kuuluvaks paarkümmend sellist kinnistut, siis on Vare äri korralikult laienenud.

Pikaajaline investeering

Raivo Vare ei tee sellest suurepärasest äriideest suurt numbrit ja nimetab tegevust rahulikuks pikaajaliseks investeeringuks. „Telefonimastiga maa müüvad need, kellel vaja raha kohe kätte saada, mitte jupphaaval igal aastal, nagu operaatorid maksavad,” sõnas ta. „Sealt tulebki tulu ja tootlus. See on pikaajaline investeerimismudel, kindla kassavoo põhine.”