„Selle nädala esmaspäeval saatsime Venemaale 15-tonnise koorma juustu, aasta lõpuks planeerime eksportida sinna kokku ligi 200 tonni,“ teatas Päevaleht Online’ile Põltsamaa Meierei Juustutööstuse tooteid turustava Estoveri tegevjuht Kai Rimmel.

„Esialgu ekspordime uuele Venemaa ostjale oma brändidest vaid Hiirte Juustu, kuid tulevikus kavatseme sinna müüdavate tootenimetuste hulka laiendada. Hiirte Juust on meie tuntuim ning populaarseim kaubamärk ning meie Venemaa koostööpartnerile meeldis ka Hiirte Juustu Kaisuhiirte kampaania kontseptsioon, mida plaanitakse tulevikus ka sealsel turul rakendada,“ sõnas Kai Rimmel.

„Venemaa turg on jätkuvalt Eesti toodetele avatud ning sealse ühe suurima jaemüügiketi hüpermarketid on turu laiendamiseks väga hea võimalus. Lental on kokku 31 ööpäevaringselt avatud hüpermarketit üle riigi – Sankt Peterburgis on ketil 14 kauplust, Novosibirskis 4, Nižni Novgorodis kaks kauplust,“ lisas Kai Rimmel.

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 150,7 miljonit, kasum 21,1 miljonit krooni.