Keskerakond teatas, et neile on laekunud informatsioon valimisringkonnas nr 2 ehk Lasnamäe linnaosa territooriumil toimuvast häälte ostmisest riigikogu valimiste Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaadile Sven Sesterile.

„Väidetavalt on häälte ostmise vahendaja Ljoša. Kokkuleppel ostjaga käivad hääle müüjad valimas ja hääletussedelile märgitud number jäädvustatakse hääletuskabiinis mobiiltelefoniga. Hilisemal kohtumisel häälte ostjaga kinnitatavat mobiiltelefoniga tehtud foto alusel tehtud valikut Sven Sesteri kasuks ja selle alusel tasutakse hääle müüjale 20 eurot,” teatas Keskerakond.

Häälte ostja Ljoša üheks tegevuskohaks olla Pae 21 asuv äripindadega büroo hoone.

Erakonna esindaja Taavi Pukk täpsustas Päevalehele, et „inimene, kes info tõi, kuulis väidetavast häälte ostmisest oma pojalt, kes on kokku puutunud inimestega, kellele on häälte ostmise võimalust pakutud.”

Puki sõnul pöördus isik just Keskerakonna aga mitte otse politsei poole põhjendusel, et on ühe Keskerakonna töötaja tuttav ning soovis tollelt küsida, mida taolise infoga peale hakata. See isik andis Puki kinnitusel erakonnale kontaktid, kuidas pidid raha eest hääletajad häälteostjaga kontakti saama ja muud detailid, mis kõik on ka politseile edastatud.

Päevalehel ei ole hetkel õnnestunud kommentaarideks Sven Sesterit telefoni teel tabada, kuid Delfile on ta öelnud, et tegu on absurdsete süüdistustega ja ta ei ole häälte ostmisega tegelenud.

Sesteri sõnul on ta koos abilistega viimastel nädalatel Lasnamäel erinevates Grossi poodides valijatega suhelnud. “On huvitav fakt, et kuskil nädal aega tagasi tulid kaks noort minu ühe abilise juurde ja tungivalt palusid suhteliselt tugevas vene aktsendiga eesti keeles, et poest ära minnakse,” kirjeldas ta. Kuna abilised väitsid, et neil on poeomaniku luba poes olla, öeldi neile, et “küll te varsti kahetsete seda.”

“Ma arvan, et nüüd on see kahetsus siis kohale jõudnud,” sõnas Sester.