„Mul ei ole üheski teises kohas sellist probleemi tekkinud,” ütles Kampus. Ta kirjutas piletikassas esile kerkinud takistusest keskuse juhatuse liikmele Pilvi Kolgile. Vastuses tõi Kolk sooliselt diskrimineeriva korra põhjuseks perekonnaseaduse ja Eesti riigi nooruse.

„Paraku on Eesti niivõrd noor riik, et teisiti me ei saa. Esmalt, kui lubaksime samasoolisi täiskasvanuid perepiletiga sisse, siis leiduks hulgaliselt inimesi, kes ei moodusta peret Eesti vabariigi seaduste mõistes ja kasutaksid seda lihtsalt ära kui mugavat võimalust siia perepiletiga sisse tulla. Ning teisalt, minu poolt viidatud Eesti vabariigi seadusandluse kohaselt moodustavad perekonna ikkagi perekonnaseaduse vastava paragrahvi järgi mees ja naine. Kuni seadusi ei muudeta, ei muuda meie ka oma perepileti süsteemi,” kirjutas Pilvi Kolk Lisette Kampusele.

Lisaks märkis Kolk, et Ahhaa keskus tuleb niigi peredele vastu: hoolimata laste arvust tuleb osta üksnes üks perepilet. Ei ole vahet, kas peres on üks, kaks, kolm või kuus last.

Perepileti saab soetada ka üksikvanem. Sellegipoolest on keskuse piletimüügieeskiri võrdlemisi range. Näiteks saavad eeskirja järgi perepileti soetada vaid „samasse põlvkonda” kuuluvad inimesed ja seega ei kvalifitseeru perekonnana näiteks vanaema, ema ja lapsed.TingimusedPerepileti kord tekitab tuska

Eesti kinodes ja erinevatel meelelahutusüritustel on tavaks, et üks perepilet müüakse kahe täiskasvanu ja kahe lapse kohta. Niisugune kord on aga nörritanud suurperesid, kelle hinnangul on mõnitamine, kui näiteks kolme või nelja lapsega pere peab ostma ühe perepileti ja veel kaks täispiletit.