Lisaks selgus, et ka Meierite lähikonnas pole eakad tulumaksutagastust saanud. „Rääkisime mu mehe vennaga ja tema ütles vastu, et ükski pensionär ei saa tulumaksutagastust. Mina vastasin, et meie ju saime, ja siis ta tegi ka deklaratsiooni ja sai raha tagasi. Mitte keegi meie tuttavatest pole seda deklaratsiooni teinud,” lisas Meier. „Minu arvates peaks pensioniamet igal aastal saatma koju teate, et sinu pension on nii ja nii suur ja nii palju läheb tulumaks maha,” ütles ta.

Kaks aastat tagasi, 2011. aasta aprillis tõi Eesti Päevaleht avalikkuse ette, et ligi 17 000 vanaduspensionäri on ilma jäänud tulumaksutagastusest, kuna nad pole teadnud, et neil on sellele õigus. Puhkenud skandaali tagajärjel saatis maksuamet kõigile tagastusteta jäänud eakatele teavitava kirja ja maksis raha tagantjärele välja — kokku 2,3 miljonit eurot.

Kui paljud eakad võivad olla tulumaksutagastusest teadmatuse tõttu ilma jäänud viimasel kahel aastal, pole veel teada. „Kuna 2012. aasta tulude deklareerimine veel kestab, siis ei ole maksu- ja tolliamet praegu sellist ülevaadet teinud,” ütles maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.