Kogudus teatas, et Vello Väärtnõul, kes on väidetavalt Nyingma koolkonna õpetuste järgija, ei ole kunagi olnud ega ka pole praegu kogudusega mitte mingeid sidemeid ega suhteid.  Samuti ei ole Väärtnõu Tiibeti budismi Nyingma Eesti koguduse loomisel osalenud ega selle algataja ega ka selle vaimne aluspanija või mõjutaja.

Lisaks väidetakse, et kogudusel ei ole mingeid suhteid ega sidemeid Vello Väärtnõu "sekretäri" Marju Broder'i poolt 2007. aastal vormistatud MTÜ-ga Eesti Nyingma.

Eesti Ekspress paljastas, et automaatide, maskide ja kuulivestidega eriüksuslased said esmaspäeva õhtul budistliku aktivisti ja vabadusvõitleja Vello Väärtnõu metsatalust kätte jõhkras peksmises kahtlustatavad ning suure koguse kanepit.

Ringkonnaprokurör Sirje Hundi kinnitusel peeti metsatalus kinni kaheksa inimest, kellele esitati kahtlus seoses grupiviisilise narkootikumide käitlemisega suures koguses, mille eest seadus lubab karistada kahe kuni kümne aasta türmiga.

Nädalalaehe andmeil redutasid 56-aastase budisti talus tegelased, keda Pärnus tuntakse "poksiklubi poiste" hüüdnime all ja keda vähemasti rahvasuus seostatakse mitme toorutsemisega suvepealinnas.