Kasutaja jaoks on mobiilne rahakott nutitelefoni rakendus, kuid selle loomiseks on kaks eeldust. Esiteks peab sellel telefonil olema NFC ehk lähiväljaside võimalus. Viimastel aastatel on see jõudsalt levinud ja paljud Androidi-telefonid, mis on müüduim nutitelefoni tüüp Eestis, sisaldavad lähiväljaside. Teine eeldus on telefonis spetsiaalne mobiilimakseid võimaldav SIM-kaart, mis kombineerib tavapärase mobiilioperaatori teenused pangakaardi
teenustega.

Mobiilimakse tegemiseks tuleb telefonis käivitada vastav rakendus ja siis telefoniga maksekoha juures viibata. Lähiväljaside toimib kuni 10 cm kaugusel, mis peaks tähendama suuremat turvalisust: telefoni ja makseterminali vahele ei jää nii väikse distantsiga tõenäoliselt ühtegi muud, „pealt kuulavat” seadet.

Elisa ja Tele2 ootavad

Mobiilse rahakotiga igas poes veel viibata ei saa, kuna kaupmeestelt nõuab see uusi lähiväljaside toega makseterminale. EMT ja pankade pilootprojekti partner on Tallinna Kaubamaja, mille poodides võib alates maikuust näha telefoniga kassa juures viipavaid kliente.