"Küsimus miks üldse ühel festivalil või avalikul üritusel peab alkoholi müüma, on pisut üldisem ja filosoofiline. Loomulikult ei ole kusagil öeldud, et seda peab tingimata tegema. Samas on eelkõige lahjema alkoholi (õlu, siider) tarbimine suvisel palaval ajal ju üsna levinud nähtus ning seda ei ole ka tulenevalt seadustest täisealistele inimestele põhjust keelata."

Tallinna Merepäevade korraldajad on pigem seisukohal, et kui pakkuda soovijatele üritusel alkoholi selleks ette nähtud viisakatel, turvatöötajate jälgimise all olevatel aladel, vähendab see ohtu, et inimesed hakkaksid üritusel massiliselt oma alkoholiga ringi liikuma ning korda rikkuma ja teisi segama.

"Iseenesest mõista on meil alkoholi müük ja tarbimine keelatud lastealadel ja mujal väljaspool selleks ette nähtud alasid. Merepäevad on festival kogu perele, kus tähelepanu keskmes on ennekõike merenduse ja laevasõitudega seotud aktiivsetel ja harivatel tegevustel ning alkoholi müük pole meil kunagi olnud eesmärk omaette," ütles Merepäevade kommunikatsioonijuht Sven Ratassepp.

"Mis puutub alkoholitootjate toetusesse/sponsorlusse ürituse korraldamisel, siis Tallinna Merepäevade, kui valdavalt tasuta või siis minimaalse võimaliku hinna eest meelelahutust pakkuva festivali jaoks on kõik toetussummad loomulikult olulised," nendib Ratassepp.

"Igasuguse alkoholi müügi ja tootjate kaubamärkide reklaamimise keelamine merepäevadel oleks kindlasti mõeldav, kuid ilmselt mitte kuigi otstarbekas, sest meie hinnangul oleme me saavutanud alkoholitootjatega vastastikkuselt kasuliku ja igati mõistliku koostöö, mille tulemusena on meil korraldajatena ühelt poolt olnud võimalus täiustada oma pakutavat programmi ning alkoholitootjatel teiselt poolt müüa oma tooteid ja teenida sellest oma tulu nii, et sellest kellelegi suuremat probleemi oleks lõpuks tekkinud."