Wi-Fi.ee MTÜ juhataja Veljo Haamer tõi näiteks, et kadunud on WiFi silt Valgamaal Palupera vallas Nõunil, ja tema andmetel on maanteeameti käsul maha võetud teisigi silte.

IT-asjatundja Peeter Marvet nimetas WiFi märke omalaadseteks Eesti märkideks, mis võistlevad internetipunktide ja «Welcome To Estoniaga», mis reklaamivad riigi suutlikkust väliskülaliste ees.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Harri Kuusk ütles, et tal pole andmeid, nagu oleks amet lasknud WiFi märke maha võtta, kuigi need on tõepoolest ebaseaduslikud. «Oleme esialgu kaalunud nende paigaldajatele ettekirjutuste tegemist, aga tahame, et nad märgid maha võtaksid või seadusega kooskõlla viiksid,» lausus ta.

Kuusk selgitas, et viimastel aastatel maanteede äärde liiklusmärgipostide külge pandud oranžikirjud WiFi tahvlid on omavoliliselt paigaldatud ega kuulu ametlike liikluskorraldusvahendite hulka.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Pain selgitas, et keegi pole kahe aasta jooksul teede äärde kerkinud WiFi märkide ülespanekuks luba küsinud. «Minu arust on see reklaam, aga mitte liikluskorraldusvahend,» lisas ta.

Pain viitas rahvusvahelistele konventsioonidele ja teeseadusele, mis sellist tegevust ei luba. Samas kinnitasid nii Pain kui Kuusk, et maanteeamet pole märkide vastu, kuid nõuab, et need viidaks seadusega kooskõlla.